Met Hart en Zaak 2 - Aflevering 5

Oh, Oh, Den Haag…

Sport verbroedert. Voetbal verbindt. Zeker bij een trotse stadsclub als ADO Den Haag. Jeroen gaat al jaren met zijn vrienden naar iedere thuiswedstrijd. Maar waarom niet nog meer mensen mee laten genieten? Samen besluiten ze iedere wedstrijd een groep senioren op sleeptouw te nemen en een bijzondere dag te bezorgen. Dat blijkt uiteindelijk een hele onderneming: transport, vrijwilligers, catering, sponsors en tegenwoordig zelfs een eigen skybox. Vandaag is Lillian één van de skybox bezoeksters. Samen met ruim twintig andere senioren beleeft ze een échte groengele voetbalmiddag. Een kop koffie met gebak, samen zingen en natuurlijk fanatiek supporten. Iets om over na te praten, zo besluit ook voorzitter van de Haagse Community tegen Eenzaamheid Stefan Barrett.

Heb je ook Hart en zaak voor onze stad? Word lid van de Haagse Community tegen Eenzaamheid.

Ondernemer?

Kansen zien, initiatief nemen en waarde creëren. Ondernemen doe je met trots en daadkracht. Maar het is ook verantwoordelijkheid nemen, betrokken zijn en verbinden. Ondernemen doe je met hart en zaak.

Ondernemer en benieuwd wat jij kan betekenen voor Met Hart en Zaak?

We vertellen je er graag meer over!

Ja, ik wil meer weten
Wanneer je hoort dat ze het er soms nog drie weken lang met elkaar over hebben, ja dan ben je echt tevreden.

Jeroen

Oprichter & voetballiefhebber
Met senioren naar ADO
Jeroen is 1 van 81 ondernemers bij de Haagse Community tegen Eenzaamheid.
Ondernemer en benieuwd hoe je kunt meedoen?

Hij is een professional, voetballiefhebber, ADO-supporter en een ondernemend type. Jeroen Workum gaat al enkele jaren met vier vrienden naar ADO Den Haag, wanneer hij die ene belangrijke vraag stelt: waarom nemen we geen senioren mee naar de wedstrijden? En die vraag laten de vrienden niet onbeantwoord. Al snel zitten er twee nieuwe, iets ouder dan gemiddeld, supporters naast hen op de tribune. Ze zien hoe hun gasten elkaar ontmoeten, van de wedstrijd genieten en weer écht iets beleven. Tijd om het groter aan te pakken: tegenwoordig hebben de vrienden iedere thuiswedstrijd een twintigtal senioren te gast in hun skybox. Sponsoren, vervoer, catering, vrijwilligers… alles is geregeld. Jeroen Workum laat Stefan Barrett dan ook met gepaste trots zien hoe zij eenzaamheid bestrijden.

Ik ben heel erg gelukkig en blij! Het doet me goed dat ik er weer even uit ben…

Lilian

ADO-supporter voor een dag
Deelneemster

Ze zingt volle borst mee vanaf de tribune. De jongens in groengeel zijn nog aan het warmlopen wanneer Lillian samen met duizenden andere supporters ´Oh, Oh, Den Haag´ inzet. Vandaag is een bijzondere dag, niet zozeer omdat ADO Den Haag tegen FC Twente speelt, maar vooral omdat er 22 bijzondere supporters in een eigen skybox zitten. Eén van hen is dus de negenenzeventigjarige Lillian. Nadat haar man onlangs overleed, is ze gaan ervaren wat het woord eenzaamheid zo nu en dan kan betekenen. Natuurlijk heeft Lillian fantastische kinderen en kleinkinderen, maar ook die hebben hun eigen leven. Juist daarom weet Lillian hoe fijn en belangrijk het is om er zelf op uit te gaan. Vandaag geniet ze zichtbaar samen met haar nieuwe mede-supporters van een bijzondere voetbalmiddag.

Bedankt