Met Hart en Zaak 2 - Aflevering 4

Omdat je er vaak niet over durft te praten

Erover praten. Je ervaringen delen. Samenkomen en open durven zijn. Het lucht op en doorbreekt het gevoel van eenzaamheid. Toch is dat niet altijd vanzelfsprekend voor de Haagse Nathalie. Op jonge leeftijd krijgt ze te maken met kindermishandeling en dat heeft impact op de rest van haar leven. Het zorgt onder andere voor een gevoel van eenzaamheid. Vandaag bezoekt Nathalie de lotgenotendag Sporen van Trauma, georganiseerd door coach, schrijfster en ondernemer Hameeda Lakho. Met een diepe intrinsieke motivatie organiseert Hameeda dit bijzondere evenement, waar lotgenoten elkaar ontmoeten, al vijftien jaar. Omdat erover leren praten de eenzaamheid doorbreekt.

Heb je ook Hart en zaak voor onze stad? Word lid van de Haagse Community tegen Eenzaamheid.

Ondernemer?

Kansen zien, initiatief nemen en waarde creëren. Ondernemen doe je met trots en daadkracht. Maar het is ook verantwoordelijkheid nemen, betrokken zijn en verbinden. Ondernemen doe je met hart en zaak.

Ondernemer en benieuwd wat jij kan betekenen voor Met Hart en Zaak?

We vertellen je er graag meer over!

Ja, ik wil meer weten
Het is zo´n bijzonder voorrecht om op deze mooie dag zoveel mensen bij elkaar te brengen.

Hameeda

Organisator & Coach
Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid
Hameeda is 1 van 81 ondernemers bij de Haagse Community tegen Eenzaamheid.
Ondernemer en benieuwd hoe je kunt meedoen?

Ze is onderneemster, coach, schrijfster, speaker, organisator en wellicht boven dat alles: betrokken. Voor de Haagse Hameeda Lakho is het vanzelfsprekend dat je met je ondernemerschap iets betekent voor een ander. Dat je mensen met elkaar verbindt. De sterke intrinsieke motivatie van Hameeda is ook te verklaren: eerder in haar leven krijgt ze zelf te maken met mishandeling en huiselijk geweld. Als mens en ondernemer maakt ze de keuze om deze traumatische ervaringen om te zetten in een kracht: het verbinden van mensen en het bespreekbaar maken van mishandeling. Dat doet ze onder andere als coach, speaker, schrijfster en organisator van de lotgenotendag Sporen van Trauma. Omdat erover leren praten de eenzaamheid doorbreekt.

Nu voel ik me nog steeds weleens eenzaam, omdat ik me niet begrepen voel.

Nathalie

Ervaringsdeskundige
Deelneemster lotgenotendag

Al op jonge leeftijd weet ze wat eenzaamheid kan betekenen. Hoe het voelt om geen contact met je familie te hebben, wat het met je doet om niet bij vriendinnetjes op bezoek te mogen en wat het betekent als je niet buiten mag spelen. Nathalie is ervaringsdeskundige op het gebied van kindermishandeling en daardoor ook op het gebied van eenzaamheid. Want praten over je traumatische ervaringen en bijbehorende gevoelens is vaak erg moeilijk. Vandaag bezoekt Nathalie de lotgenotendag Sporen van Trauma om lotgenoten te ontmoeten, te spreken en ook te kunnen inspireren. Omdat contact met lotgenoten steeds belangrijker voor haar wordt. Omdat met elkaar praten, elkaar begrijpen, oplucht.

Bedankt