Met Hart en Zaak 2 - Aflevering 3

Eén ontmoeting kan je leven veranderen

Ze straalt, is energiek en heeft veel vriendinnen. Toch is dat weleens anders geweest. De Marokkaanse Asmaa is één van de wereldvrouwen die bij het atelier van Mijn Buuf werkt. Voordat ze haar nieuwe vriendinnen bij Mijn Buuf ontmoette, zat deze wereldvrouw bijna een jaar helemaal alleen thuis. Zonder netwerk. Zonder doel. Zonder ontmoetingen. Vandaag ontmoet ze Erik Rutten van Exact. Samen met zijn team komt hij vrijwillig meewerken met de groep ´nagereisde´ wereldvrouwen. Om samen te werken, om verhalen te delen en vooral om elkaar te ontmoeten. Want, zo besluiten Asmaa en Erik beiden, één ontmoeting kan je leven veranderen.

Ook Hart en zaak voor onze stad? Word lid van de Haagse Community tegen Eenzaamheid.

Ondernemer?

Kansen zien, initiatief nemen en waarde creëren. Ondernemen doe je met trots en daadkracht. Maar het is ook verantwoordelijkheid nemen, betrokken zijn en verbinden. Ondernemen doe je met hart en zaak.

Ondernemer en benieuwd wat jij kan betekenen voor Met Hart en Zaak? We vertellen je er graag meer over!

Ja, ik wil meer weten
Er hoeft maar één iemand te zijn die jou op gang helpt, dan kom je er al uit. Daar ben ik van overtuigd.

Erik

UX Lead
Exact
Erik is 1 van 81 ondernemers bij de Haagse Community tegen Eenzaamheid.
Ondernemer en benieuwd hoe je kunt meedoen?

Niet alleen bezig zijn met de dagelijkse verantwoordelijkheden, maar ook buiten de zakelijke bedrijfspropositie van betekenis willen zijn. Als creatief leidinggevende bij Exact zet Erik Rutten zich graag vrijwillig in om een dag samen te werken met de wereldvrouwen van het atelier Mijn Buuf. Omdat hij weet hoe moeilijk het kan zijn om uit een cirkel van eenzaamheid te breken. Het is van belang dat je als professional, team, bedrijf en vooral als mens kijkt waar jij iets kan bijdragen. Hoe je iemand anders een kans kan bieden. Vandaag doet hij dat maar al te graag samen met zijn team en de wereldvrouwen van Mijn Buuf. Omdat één ontmoeting een leven kan veranderen.

Ik heb bijna één jaar alleen thuis gezeten, ik had geen vriendinnen, ik had niemand.

Asmaa

Wereldvrouw
Mijn Buuf

Ze is zeker niet de enige. Veel nagereisde vrouwen krijgen te maken met een sociaal isolement en vormen van eenzaamheid. Zo ook Asmaa. Wanneer zij in Nederland komt, heeft ze geen netwerk en weinig dagelijkse bezigheden. En daardoor krijgt ze ook niet de kans om anderen te ontmoeten, ervaring op te doen en persoonlijk te groeien. Totdat ze bij het atelier van Mijn Buuf komt. Hier doet Asmaa werkervaring op, maakt nieuwe vriendinnen en ontmoet mensen van verschillende bedrijven. Vandaag werkt Asmaa samen met Erik van Exact, het bedrijf waar enkele van de wereldvrouwen van Mijn Buuf nu ook intern werkervaring opdoen.

Bedankt