Met Hart en Zaak 2 - Aflevering 2

Eenzaamheid is een vervelende manier van alleen zijn

Ze is niet stil, geen grijze muis en absoluut niet zielig. Toch weet de goedlachse Monique wel wat het is om je eenzaam te voelen. Het woord is haar ook al langer bekend; vroeger organiseerde ze zelf nog avonden voor eenzame mensen. Nu gaat ze zelf mee met activiteiten van het platform Go mingle. Vanavond gaat de reis vanuit Scheveningen naar een voorstelling van Het Nationaal Theater. Artistiek Leider Eric de Vroedt ontvangt zijn bijzondere gasten van harte en laat zien waarom het Theater nog echt een gemeenschapshuis is. Ga mee met deze speciale groep VIPS en wees getuige van de bijzondere ontmoeting tussen Monique en Eric. Aan het eind ontmoet Monique ook nog eens een bekende Nederlander.

Ook Hart en zaak voor onze stad? Word lid van de Haagse Community tegen Eenzaamheid.

Ondernemer?

Kansen zien, initiatief nemen en waarde creëren. Ondernemen doe je met trots en daadkracht. Maar het is ook verantwoordelijkheid nemen, betrokken zijn en verbinden. Ondernemen doe je met hart en zaak.

Ondernemer en benieuwd wat jij kan betekenen voor Met Hart en Zaak? We vertellen je er graag meer over!

Ja, ik wil meer weten
Dit is de plek om te ontmoeten, te vieren, te bespreken en aan te haken bij wat er in de samenleving speelt.

Eric

Artistiek Leider
Nationaal Theater
Eric is 1 van 81 ondernemers bij de Haagse Community tegen Eenzaamheid.
Ondernemer en benieuwd hoe je kunt meedoen?

Het theater is van oudsher een belangrijke ontmoetingsplek. Een gemeenschapshuis van de stad, zogezegd. Artistiek Leider Eric de Vroedt vindt dat ook vandaag de dag het theater zich in moet zetten om alle doelgroepen laagdrempelig te kunnen ontvangen. Daarom worden er ook speciale avonden georganiseerd voor mensen die niet alleen naar een voorstelling willen gaan. Vanavond ontvangt Eric de speciale gasten van De Haagse Community tegen Eenzaamheid met open armen, koffie en vers gebak van de lokale bakker. Na de voorstelling heeft hij nog een verrassing in petto. Want, als artistiek leider wil hij vooral in gesprek met het publiek.

Ik heb veel gegeven, maar vraag mij nu af hoeveel mensen je uiteindelijk ook wat teruggeven?

Monique

VIP Bezoekster
Theater

Eenzaamheid betekent voor de 63-jarige theaterbezoekster: alleen zijn op een vervelende manier. Het is ook zeker niet zo dat Monique geen sociaal netwerk heeft en weken achter elkaar uit het raam staart. Ze heeft kinderen en kleinkinderen, toch is er soms eenzaamheid als gevoel. Vroeger hielp ze mensen met datzelfde gevoel door het organiseren van ´Schuif maar aan´ avonden, maar na haar hersenbloeding 5 jaar geleden gaat dat helaas niet meer. Tijdens haar herstel merkt ze dat het niet zo vanzelfsprekend is dat de omgeving ook zomaar voor haar klaarstaat. De maatschappij is aan het individualiseren, concludeert Monique.

Bedankt