Met Hart en Zaak 2 - Aflevering 1

Je kan je ook alleen voelen als je met een heleboel mensen bent

Vrijwilligerswerk, bestuursfuncties, hobby’s en een groot sociaal netwerk. Toch voelt Margua uit de wijk Morgenstond zich weleens alleen. Juist daarom weet ze dat je erop uit moet gaan, dingen moet ondernemen en anderen moet opzoeken. Vandaag gaat Margua naar de Beautydag bij Meer en Bosch, alwaar ook kapster Benita klaarstaat om haar in de watten te leggen. Waarom slaan zes ondernemers uit de beauty branche de handen ineen? Wat doet een beetje extra aandacht met mensen die zich alleen voelen? En wat zijn de drempels die we kunnen verlagen? Ga mee naar de Beautydag tegen eenzaamheid en wees getuige van de bijzondere ontmoeting tussen Margua en Benita.

Ondernemer?

Kansen zien, initiatief nemen en waarde creëren. Ondernemen doe je met trots en daadkracht. Maar het is ook verantwoordelijkheid nemen, betrokken zijn en verbinden. Ondernemen doe je met hart en zaak.

Ondernemer en benieuwd wat jij kan betekenen voor Met Hart en Zaak? We vertellen je er graag meer over!

Ja, ik wil meer weten
Ik vind het heel mooi om dit voor mensen te kunnen doen, het is voor mij eigenlijk vanzelfsprekend.

Benita

Kapster
Benita´s Haarverzorging
Benita is 1 van 81 ondernemers bij de Haagse Community tegen Eenzaamheid.
Ondernemer en benieuwd hoe je kunt meedoen?

Benita zit al 30 jaar in het kappersvak en heeft ondertussen ook andere werkzaamheden. Toch maakt de kapster graag een dag vrij voor een initiatief als de Beautydag. Het is dan ook de vijfde keer dat ze meedoet. Samen met de vijf andere ondernemers uit de beauty branche weet ze hoe dankbaar het is om de deelnemers in de watten te leggen en te laten stralen. Het inspireert en motiveert haar als ondernemer en als mens. Het advies van Benita aan andere ondernemers is om bewust naar je omgeving te kijken en anderen te laten merken dat ze echt worden gezien. De haren van Margua worden ondertussen in een prachtig model geknipt.

Ik vind eenzaamheid een heel naar woord, ik ben weleens alleen.

Margua

Deelneemster
Beautydag

Ze zingt in twee koren, is bestuurslid bij een sportvereniging en doet veel vrijwilligerswerk. Ook het sociale netwerk van Margua is nog erg groot. En toch is er soms dat ene gevoel? Want na de drukke dagen komt Margua toch altijd thuis in een leeg huis en vult ze de avond in haar eentje. Dan voelt het soms alsof je op een eiland zit. Daarom weet Margua hoe belangrijk het is om erop uit te trekken en dingen te ondernemen. Dat vond ze in het begin nog weleens spannend, maar nu weet ze dat er meer mensen zijn die zich soms alleen voelen. Het advies van Margua aan anderen is dan ook om zelf actief deel te nemen, erop uit te gaan en gebruik te maken van het aanbod in Den Haag.

Bedankt