Met Hart en Zaak 1 - Aflevering 4

Een beetje leven in de brouwerij

De Haagse Community tegen Eenzaamheid bestaat uit ondernemers die binnen hun eigen bedrijfsvoering lokale eenzaamheid op een actieve wijze bestrijden.

In aflevering 4 van Met Hart en Zaak zijn we op bezoek in een typisch Haags koffiehuis. In Leo´s Koffiehuis wordt gelachen, gedronken, geleefd en soms gehuild. Het is dé ontmoetingsplek waar iedereen welkom is en waar iedere week wordt gekookt, samen wordt gegeten en waar vanuit maaltijden worden rondgebracht in de wijk.

Ondernemer?

Kansen zien, initiatief nemen en waarde creëren. Ondernemen doe je met trots en daadkracht. Het is ook verantwoordelijkheid nemen, betrokken zijn en verbinden. Ondernemen doe je met hart en zaak.

Ondernemer en benieuwd wat jij kan betekenen voor Met Hart en Zaak? We vertellen je er graag meer over!

Ja, ik wil meer weten

Wij zetten ons in Met Hart en Zaak

Ik vind het zelf ook helemaal niets om alleen te zijn

Johan

Eigenaar
Leo´s Koffiehuis

Natuurlijk draait het voor deze ondernemer om sport, bewegen en echt gezond bezig zijn. Clubmanager Jeroen Zoutendijk zet zich daarom in voor een aanbod voor veel verschillende doelgroepen. Zo zijn er speciale sportlessen voor ouderen en sinds kort ook voor minder validen. Maar om de eenzaamheid echt te bestrijden of zelfs voor te zijn, wordt er meer georganiseerd. Door de klaverjas- en yahtzeemiddagen ontstaan er veel nieuwe vriendschappen. Zo maken Jeroen en docent Wesley van een sportschool een levendige huiskamer waar iedereen welkom is en eenzaamheid geen kans krijgt.

Armoede kan zeker een bron van eenzaamheid zijn

Marina

Pastor
Aandachtscentrum Den Haag

Als je geen geld hebt, kan het leven erg moeilijk worden. Wie in armoede leeft kan nooit eens even met vrienden afspreken in de kroeg of het koffiehuis. Daarom vindt Pastor Marina Sonneveld het juist belangrijk dat er voor iedereen verschillende ontmoetingsplekken zijn. Als Pastor zet ze zich dagelijks in om inwoners van de stad een luisterend oor te bieden of te begeleiden. Dat doet Marina Sonneveld bij het Oecumenisch Aandachtscentrum van Den Haag. Een rustpunt, een plaats van ontmoeting waar iedereen vrijblijvend langs kan komen. Echt aandacht voor elkaar hebben hoort echter niet alleen in een centrum te gebeuren, maar in de hele maatschappij. Daarom is het juist belangrijk dat ondernemers, instanties, professionals en vrijwilligers zich inzetten voor de medemens.

Bedankt