Met Hart en Zaak 1 - Aflevering 2

Dit is geen proces meer, dit komt recht uit het hart

De Haagse Community tegen Eenzaamheid bestaat uit ondernemers die binnen hun eigen bedrijfsvoering lokale eenzaamheid op een actieve wijze bestrijden.

In aflevering twee van Met Hart En Zaak wordt duidelijk waarom een supermarkt ook als ontmoetingsplek belangrijk is. Hoe vertaal je een beleidsterm als lokale betrokkenheid in een concrete en effectieve activiteit? Supermarktmanager Johan Roodenrijs onderneemt ook ´buiten de winkelmuren´ en zet zich in met hart en zaak.

Ondernemer?

Kansen zien, initiatief nemen en waarde creëren. Ondernemen doe je met trots en daadkracht. Het is ook verantwoordelijkheid nemen, betrokken zijn en verbinden. Ondernemen doe je met hart en zaak.

Ondernemer en benieuwd wat jij kan betekenen voor Met Hart en Zaak? We vertellen je er graag meer over!

Ja, ik wil meer weten

Wij zetten ons in Met Hart en Zaak

Het is belangrijk dat je ook buiten de winkelmuren een goede buur bent

Johan

Supermarktmanager
Albert Heijn

Natuurlijk draait het voor deze ondernemer om sport, bewegen en echt gezond bezig zijn. Clubmanager Jeroen Zoutendijk zet zich daarom in voor een aanbod voor veel verschillende doelgroepen. Zo zijn er speciale sportlessen voor ouderen en sinds kort ook voor minder validen. Maar om de eenzaamheid echt te bestrijden of zelfs voor te zijn, wordt er meer georganiseerd. Door de klaverjas- en yahtzeemiddagen ontstaan er veel nieuwe vriendschappen. Zo maken Jeroen en docent Wesley van een sportschool een levendige huiskamer waar iedereen welkom is en eenzaamheid geen kans krijgt.

Het is zo goed dat ondernemers laten zien dat ze het zich aantrekken

Hedwig

Huisarts
V&V Huisartsen

Zorgen voor verbinding en daadwerkelijk de wijk in gaan. Haagse Huisarts Hedwig Vos pleit voor een vernieuwende aanpak om eenzaamheid ook vanuit de medische wereld te bestrijden. Daarvoor kijkt ze verder dan medicijnbehandelingen, stelt ze gerichte vragen en verwijst ze uiteindelijk door naar de juiste hulpverleners. Maar ook door in de breedte te overleggen met andere zorgprofessionals, zoekt men oplossingen voor eenzame ouderen én jongeren. Want de eenzame niet-oudere doelgroep baart haar eigenlijk nog meer zorgen. Juist daarom is het volgens Huisarts Vos belangrijk dat we aan ´community building´ doen.

Bedankt